Out of office forever

Out of office forever

out-of-officeIk. Heb. Ontslag. Genomen.

Oh my… op 30 juni 2017 log ik voor de laatste keer uit. Dan komt er een eind aan negentien jaar kantoorleven. En aan de maandelijkse salarisbetalingen.

Knellende 36-urige baan

Ik zat er al een tijd op te broeden. Wat is het goede moment om mijn baan in loondienst definitief in te ruilen voor het ondernemerschap? Eind juni schreef ik in een update over mijn ZZP-leven al dat mijn 36-urige baan steeds meer begon te knellen. Dat was het moment dat ik ben begonnen met rekenen en puzzelen. Afgelopen juli ging ik met mijn werkgever in gesprek. Daaruit volgde mijn blogpost Springpunt. En nu zijn we eruit! Vanaf 1 november ga ik mijn uren afbouwen, zodat ik meer tijd heb voor Lonica Tekst. De timing kon niet beter, gezien de supergave klus die ik vorige week binnenhaalde.

Zijwieltjes

En per juli 2017 stop ik dus helemaal met mijn kantoorbaan. Het gaat geheel volgens plan, en tegelijkertijd vind ik het verrekte spannend. Moi – degene die als zevenjarig kind nog niet zonder zijwieltjes durfde te fietsen – die gaat dus springen! En dat in een tijd dat het vaste contract een heilige graal is geworden. Dat geef ik dus op. Fijne werkgever, goed salaris en elke dag op de fiets naar het werk (zonder zijwieltjes inmiddels).

Emigratie

En dan? Geen baan betekent geen binding meer aan Nederland. Nou ja, er is nog een huis, maar daar zijn oplossingen voor. Dat betekent dat ik in feite nog zo’n negen maanden heb om mijn emigratie voor te bereiden… Oh my… Het wordt allemaal wel heel echt nu! Mijn gevoel gaat de laatste dagen van spannend naar eng naar spannend naar eng.

En weemoed.

13 thoughts on “Out of office forever

 1. Chris

  Mooi dat je de gelegenheid krijgt om gefaseerd af te bouwen bij je werkgever. Dat is wel een luxe positie.

  Eigenlijk wel benieuwd welk besluit je met je huis hebt genomen?

 2. Team CF

  Zo, nu toch echt zonder zijwieltjes, goed bezig hoor! Dit gaat misschien raar klinken, maar gefeliciteerd met je ontslag 😉 Ken trouwens niemand die ooit zo ver van te voren zijn ontslag heeft geregeld, maar in jouw geval wel een prima oplossing.
  Succes!!

 3. Marana

  Wauw, wat ontzettend spannend, maar vooral: wat cool! Echt super dat je het zo hebt kunnen regelen. Nog 9 maanden om de rest te regelen…succes!

 4. Rita Zoomers

  O, Lon. Wat spannend allemaal!! Maar knap dat je je droom waar gaat maken. En wat een goede werkgever heb je dat je langzaam mag gaan minderen met het aantal uren. Dan heb je ook tijd voor uitbreiding van Lonica tekst. Maar tot juli 2017 heb je nog wel een huis hier nodig, dus als je nu al verkoopt, hoe kom je in Amsterdam dan aan nieuwe woonruimte. Wat een vragen en regelwerk voor je. En dan wordt het ook bijna tijd om in Spanje te gaan zoeken.

  Liefs
  Rita

  1. Lonneke Post author

   Zeker spannend! Maar ik verkoop mijn huis pas als ik Amsterdam uit ga hoor. De keus die ik nog moet maken of ik het eerst een tijdje verhuur als ik naar Spanje verhuis of dat ik het meteen verkoop. Maar zolang ik in Amsterdam woon, woon ik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *