Nieuwe serie: pioniers

Nieuwe serie: pioniers

pioniersOp 16 mei 2017 startte ik een serie interviews met mensen die pionieren met een andere manier van leven. Minder gericht op geld en materiële zaken, meer op doen wat je voldoening geeft en je gelukkig maakt. Elke 2 weken staat er een nieuw verhaal online.

Leven van de helft van je salaris

Wat als je van de helft van je salaris gaat leven? Wat wordt er dan allemaal mogelijk? Je kunt parttime gaan werken en meer tijd besteden aan het vrijwilligerswerk dat je zo graag doet. Of aan je kinderen. Je kunt ander werk gaan doen. Werk dat misschien een stuk minder verdient, maar je veel meer voldoening geeft. Of je kunt met je 55e met pensioen, in plaats van doorwerken tot je 70e.

Pioniers

Onmogelijk? Er zijn mensen die het gewoon zijn gaan doen. Ze hebben geld en spullen ingeruild voor dingen die ze in het leven veel belangrijker vinden. De verhalen van deze pioniers ga ik hier verzamelen. Hun aanpak is heel verschillend. De een is bewust klein gaan wonen, heeft zijn hypotheek afgelost en stapte daarna over naar een baan die hem veel meer voldoening geeft. De ander is met proefpensioen gegaan. En de volgende zegde zijn kantoorbaan op, verkocht zijn huis en zwerft nu door Europa als huizenoppasser.

Grote stappen en kleine stappen

Ik hoop dat de verhalen andere mensen inspireren. De pioniers die ik tot nu toe heb ontmoet zijn mensen zoals jij en ik. Ze zijn heel gewoon begonnen: ze volgden een opleiding en begonnen aan hun carrière. Tot ze het gevoel kregen dat ze niet op de juiste weg zaten. De een gooide het roer radicaal om, de ander maakte met een ander uitgavenpatroon meer mogelijk voor zichzelf. Grote stappen en kleine stappen, voor vrijwel iedereen zijn er mogelijkheden. Het vergt slechts een andere manier van denken. En soms een dosis lef.

Waarom dromen uitstellen tot na je 70e? Het leven wacht niet.

Op zoek naar verhalen!

Heb jij zelf ook een verhaal te vertellen, of ken je iemand die ik absoluut zou moeten interviewen? Ik hoor het graag! Stuur een mail naar lonneke@lonicatekst.com of vul het contactformulier in. Je mag ook anoniem meedoen.

De serie ‘Pioniers’ is gestart op 16 mei 2017 en is na een zomerstop op 15 augustus 2017 weer verder gegaan. Er verschijnt elke 2 weken een nieuw verhaal online. 

3 thoughts on “Nieuwe serie: pioniers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *