Verhalenmaker

Verhalen zijn niet alleen heerlijk om te lezen. Ze bewegen je tot nadenken en zetten aan tot ander gedrag.

“People think that stories are shaped by people. In fact it is the other way around.”

Terry Pratchett

.

Ik ben overtuigd van de kracht van verhalen

Sterker nog, er is genoeg wetenschappelijk bewijs waaruit blijkt dat verhalen een sterker effect hebben dan feiten of argumenten.

  • Ons brein is zo geprogrammeerd dat we verhalen beter onthouden dan feiten of argumenten. Dat heeft met de structuur van verhalen te maken en met het feit dat ze emoties aanspreken en daarmee een veel groter deel van onze hersenen activeren.
  • Verhalen helpen organisaties in verandering. Zeker als je bewust kiest welk verhaal je wanneer en met welk doel inzet. Denk aan kompasverhalen (waar wil je als organisatie naartoe), trotsverhalen en identiteitsverhalen (wat typeert jouw organisatie).
  • Verhalen kunnen inspireren en bewegen tot ander gedrag. Iedere roker kent de ongezonde feiten van roken. Maar het is meestal een gebeurtenis of een verhaal waardoor iemand besluit om ook echt te stoppen.

@ESA/NASA

Ik heb ervaring met het inzetten van verhalen

  • Ik ben niet alleen tekstschrijver, maar ook schrijver van fictie. Ik volgde verschillende trainingen aan de Schrijversvakschool en won daar al eens een verhalenwedstrijd mee. Ik pas verhaaltechnieken toe op mijn teksten, zoals het principe van show, don’t tell en het schrijven in plaatjes.
  • Een goed verhaal kent een structuur en een aantal min of meer vaste ingrediënten. Dat leg ik weleens uit aan de hand van het razend populaire Boer Zoekt Vrouw. Waarom hangen zoveel mensen aan de lippen van deze onhandige boeren en wil iedereen weten hoe het met ze afloopt?
  • Sinds 2014 geef ik trainingen Storytelling. Soms doe ik dat samen met Marieke Smids van Stone and Sand. Ik leer in deze trainingen hoe leidinggevenden en medewerkers het vertellen van verhalen in kunnen zetten in hun werk. Als het even kan, kom ik voor een In Company training graag over naar Nederland. Het is namelijk vreselijk leuk om te doen!
  • Overigens gebruik ik het woord Storytelling liever niet, omdat het nogal een modewoord is geworden en mensen weleens denken dat het een trucje is. Terwijl het op de juiste manier en op het juiste moment inzetten van verhalen een zorgvuldige keuze zou moeten zijn.
  • Ik heb anderhalf jaar deel uitgemaakt van het team dat de grootste reorganisatie uit de geschiedenis van de gemeente Amsterdam leidde (14.000 medewerkers). Ik hield me voornamelijk bezig met verandercommunicatie en heb veel gewerkt met de inzet van verhalen.
  • Ik schreef een viertal grote (fictieve) verhalen in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze verhalen zijn gebruikt om het interne gesprek op gang te brengen over veranderingen in de samenleving en de consequenties die dit heeft voor het maken van beleid. 
  • In mijn eigen interviewserie Pioniers teken ik de verhalen op van mensen die andere keuzes hebben gemaakt op het gebied van geld, carrière, geluk en voldoening in hun leven.

Wil je in jouw organisatie aan de slag met de kracht van verhalen? Ik help jullie graag. Bijvoorbeeld door het optekenen van verhalen, het meedenken over de inzet ervan of door het geven van trainingen. Voor dat laatste kom ik terug naar Nederland.