ROI april, een moestuin update

Ik ging dus de Return On Investment van mijn moestuin bijhouden, had ik bedacht. En dan elk jaar in november – aan het eind van het seizoen – de MRM publiceren, de MoestuinRendementsMeter. Maar het is natuurlijk veel leuker om dat elke maand te doen. En jullie dan meteen een beetje bij te praten over de laatste ontwikkelingen.

Hier dus de ROI van april 2019. Heel gek, hij staat in de min. En vet ook.

Read More

Eten weggooien

In mijn kleine fijne FIRE-clubje op Slack zaten we twee weken geleden wat tegen elkaar op te snoeven. Wij gooiden allemaal vrijwel nooit eten weg. Ik deed ook mee met snoeven. Totdat Mariimma er fijntjes op wees dat als je deze vraag in een enquête zou voorleggen aan duizend mensen er waarschijnlijk duizend mensen zeggen dat ze zelden eten weggooien.

De proef op de som dus. Ik heb de afgelopen twee weken precies bijgehouden wat ik zoal weggooi.

Read More

Negen maanden in een geel huis halverwege een berg

Vandaag precies negen maanden geleden kwam ik hier met mijn schamele bezittingen de berg op gereden. Het regende en het was stikbewolkt. De eerste vier dagen kon ik nauwelijks het eind van mijn landgoed zien. Laat staan het uitzicht op de Picos. En ik dacht: madre mía, vanaf nu woon ik dus hier. In het zomerhuis van een overleden echtpaar.

In negen maanden tijd is het mijn huis geworden. En ik denk nog steeds regelmatig: madre mía.

Read More